Skip to main content
Home
Пољопривредна школа Бач

Main navigation

  • О школи
  • Смерови
    • Пољопривредни техничар
    • Руковалац пољопривредне технике
    • Пекар
  • Обавештења
  • Документа
  • Јавне набавке
  • Контакт

Пекар

Производи наших ученика са смера Пекар

Производи наших ученика са смера Пекар

Смер Пекар у пољопривредној школи припрема ученике за стручно и креативно бављење производњом хлеба, пецива и других пекарских производа. Школовање на овом смеру траје три године. Током школовања, ученици стичу знања о сировинама, технолошким процесима и савременој опреми која се користи у пекарској индустрији.

Рад ученика на практичној настави

Рад ученика на практичној настави

Настава се изводи кроз теоријску наставу у кабинетим и кроз практичну наставу. Практична настав се обавља у школи као и у сарадњи са локалним пекарским предузећима, што ученицима пружа реално радно искуство.
Завршетком овог смера, ученици су квалификовани за рад у пекарама, индустријама прехрамбених производа, као и за покретање сопствених пекарских радњи. Овај смер је одличан избор за све који желе да се баве традиционалним занатом у комбинацији са модерним технологијама у производњи пекарских производа.
 

У процесу припреме теста за хлеб

У процесу припреме теста за хлеб

У току свог школовања ученици смера Пекар изучавају следеће предмете:
Општеобразовни предмети

  1. Српски језик и књижевност
  2. Страни језик
  3. Физичко васпитање
  4. Математика
  5. Историја
  6. Рачунарство и информатика
  7. Географија
  8. Екологија и заштита животне средине
  9. Социологија са правима грађана
  10. Грађанско васпитање / Верска настава
  11. Изборни предмет

Стручни предмети

  1. Физика
  2. Хемија
  3. Исхрана људи
  4. Операције и мерења у пекарству
  5. Технологија пекарства
  6. Производња пекарских производа
  7. Здравствена безбедност хране
  8. Објекти и опрема у пекарству
  9. Тржиште и промет пекарских производа
     

Обавештења

RSS feed

Footer

  • О школи
  • Обавештења
  • Смерови
  • Документа
  • Јавне набавке
  • Контакт